Werkzoekenden - Vragen & Antwoorden

Iedereen die een nieuwe baan zoekt in de gemeente Maashorst (hieronder vallen de kernen: Uden, Schaijk, Volkel, Zeeland, Reek en Odiliapeel). Dus ook werkzoekenden woonachtig buiten gemeente Uden mogen reageren op de vacatures. De vacatures op WerkinMaashorst.nl zijn echter alleen afkomstig van bedrijven die zijn gevestigd in gemeente Maashorst. Je kan je zoektocht naar een nieuwe baan ook uitbreiden naar gemeentes bij gemeente Maashorst. Zoals Bernheze en Meierijstad.
Een leuke vacature gevonden? Op de pagina van de betreffende vacature staat een knop met de tekst "Solliciteer nu". Vervolgens wordt er gevraagd om enkele gegevens in te vullen en kan er een CV en/of motivatie aan de sollicitatie worden toegevoegd. Wanneer er tot slot op de knop "Verzenden" wordt geklikt ontvangt het betreffende bedrijf direct uw sollicitatie.
Nee, het is niet verplicht om een CV toe te voegen aan de sollicitatie. Maar voor veel werkgevers is dit wel wenselijk. Een werkgever kan aan de hand van een CV beoordelen of je een geschikte kandidaat bent. Wanneer een werkgever veel sollicaties ontvangt op een vacature zal deze mogelijk de sollicitaties zonder CV niet meenemen in de selectieprocedure. Dit is echter werkgever afhankelijk. Het is daarnaast ook niet verplicht om een motivatie mee te sturen. Maar hiermee kan men zich wel onderscheiden van andere kandidaten. Het CV en de motivatie kunnen als bijlage worden meegestuurd, maar deze kunnen ook los geplaatst worden in de invulvelden.
Een sollicitatie via WerkInMaashorst.nl wordt rechtstreeks naar de werkgever gestuurd. Het betreffende bedrijf is verder zelf verantwoordelijk voor het sollicitatieproces. De werkgever bepaalt of, wanneer en hoe er wordt gereageerd op de sollicitatie. Een tip van WerkInMaashorst.nl: neem na 2/3 weken zelf contact op met het bedrijf.
Ja, WerkinMaashorst.nl is gratis voor alle werkzoekenden. Het zoeken naar een leuke nieuwe baan en het solliciteren daarop is geheel kostenloos. De bedrijven die een vacature plaatsen op de website betalen wel een bijdrage.
Neem contact met ons op via het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.